Tehnologie

Produsele NeoPack sunt realizate din plante printr-un proces de productie cu emisii de carbon scazute.

Bioplasticul

Ce este plasticul biodegradabil?

 • Bioplasticele sunt materiale plastice derivate din surse regenerabile de biomasă, cum ar fi grăsimi și uleiuri vegetale, amidon de porumb sau trestie de zahăr.
 • Materialele plastice biodegradabile sau materialele plastice compostabile se descompun în mod natural în mediul înconjurător. Acest lucru se realizează atunci când microorganismele din mediul înconjurător metabolizează distrugând structura materialului fara a elimina produse dăunătoare în mediul înconjurător.

Cum puteți diferentia bioplasticul de plastic?

 • Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu, este cum să facă diferența între materiale plastice și bioplastice. Cu ochiul liber, oamenii nu sunt adesea capabili să spună dacă acest ambalaj alimentar este fabricat din plastic sau din bioplastic, pentru că arată asemănător. Deci, cum puteți sesiza diferența? Data viitoare, observați aceste simboluri înainte de a achiziționa produsele!

Plasticul se descompune în bucăți mici și contaminează solul și, în cele din urmă, se adună în oceane

 • Bioplasticul se descompune în componente naturale (așa cum a fost făcut din alimente naturale cum ar fi porumbul, trestia de zahăr și maniocul) și se întoarce înapoi în natură într-un ciclu de buclă închisă

Bioplastic PLA

 • PLA este acid polilactic bioplastic
 • Acestea sunt materiale plastice fabricate din amidon de plante, în special amidon de porumb. Amidonul conținut în plantă este prelucrat pentru a produce un polimer numit Acid poli-lactic – PLA
 • Bio-materialele plastice se comportă în mod similar cu materialele plastice convenționale și sunt potrivite pentru majoritatea aplicațiilor de ambalare.
 • Cu toate acestea, spre deosebire de materialele plastice pe bază de uleiuri finite, care iau milioane de ani pentru a se forma și sute de ani pentru a se degrada, acestea sunt regenerabile anual și sunt adecvate pentru compostul comercial sau industrial fabricat în 12 săptămâni acolo unde există instalații.

Bioplastic CPLA

 • CPLA, acid polilactic cristalizat, este o combinație de PLA (70-80%), cretă (20-30%) și alți aditivi biodegradabili. Prin cristalizarea PLA produsele noastre CPLA pot rezista la temperaturi ridicate de până la 85 ° C fără deformare. După ce a cristalizat, CPLA nu mai este transparent, ci alb mat. Pentru tacâmurile negre și pentru capacele de cafea CPLA se adaugă cărbune pentru a crea culoarea neagră. Acest lucru nu contravine proprietăţilor generale de compostare ale CPLA.
 • Deoarece CPLA derivă din PLA, acesta este 100% biodegradabil și compostabil în conformitate cu standardul EN-13432. La sfârșitul vieții, produsele pe bază de PLA pot fi reciclate sau compostate în instalații industriale de compostare.

Trestie de zahar

 • Deșeurile produse după ce trestia de zahăr a fost recoltată pentru siropul de zahăr poarta numele de Bagasse. Acest material fibros este o resursă regenerabilă. Ce este mai bine este faptul că este fabricat dintr-un produs rezidual – adică reduce reziduurile şi nu influenţează consumul de alimente la nivel global ( pentru că nu se produce din materiale care se consuma sau se folosesc pentru consumul alimentar). Reziduurile din trestie de zahăr sunt transformate în produse de ambalare din forma sa brută, printr-un proces de încălzire, pulverizare și apoi turnare sub presiune. Aceste produse obtinute

(farfurii, boluri) sunt rezistente la căldură chiar și în cuptorul cu microunde, fiind ideale ca recipiente pentru alimente fierbinți. In plus sunt complet compostabile.Produsele nu conţin plastic – sunt 100% fără plastic în componenţa lor

 • Așa cum arată acest grafic al ciclului de viață, atunci când ambalajul de bagasse este compostat, aceasta reprezintă o ‘buclă închisă’, deoarece ceea ce a început din viața care crește în sol devine solul în sine.
 • Produsele din trestie de zahăr pot fi folosite în microunde și frigidere, sunt reciclabile, precum și 100% biodegradabile, iar toate recipientele sunt certificate ca fiind compostabile, ceea ce înseamnă că se vor descompune în mai puțin de 12 săptămâni.

Carton, hartie

 • Lemnul folosit pentru fabricarea produselor noastre de hârtie și carton provine de la arbori de la un furnizor gestionat responsabil. Asta se aplică tuturor produselor noastre de hârtie sau de carton: cupe, cutii bio, cutii de ambalaj etc!
 • Arborii se înlocuiesc mai repede decât se consumă. Hârtia forestieră durabilă asigură că în zonele din care provine s-a reușit menținerea integrităţii pădurilor.
 • Hârtia, cartonul și lemnul au fost utilizate în ambalajul produselor alimentare de zeci de ani. Hârtiile și lemnul folosit la fabricarea produselor de consum de catering sunt din surse de pădure reciclate sau durabile. O pădure gestionată în mod durabil este una în care pomii tăiați sunt înlocuiţi imediat. Folosind hârtie reciclată, reducem și povara noastră asupra pădurilor.
 • Consiliul de administrare a pădurilor (FSC) este o organizație internațională excelentă care este dedicată protejării pădurilor pământului printr-un management responsabil, iar sistemul de certificare identifică produse obținute din păduri bine gestionate și / sau materiale reciclate.
 • Multe dintre elementele noastre ecologice de ambalare sunt făcute cu materiale certificate FSC, astfel încât puteți avea încredere că achiziţionaţi consumabile ecologice pentru consum.
 • După cum arată ciclul nostru de viață al produselor, hârtia și alte produse din lemn pot fi reciclate sau degradate bio. Dulapurile de produse alimentare, cum ar fi Kraft Food Cartons, au două opțiuni excelente la sfârșitul vieții.

De ce Neopack?

În fiecare zi, întâlnim noi companii de servicii alimentare care fac alegerea îndrăzneață de a-și asuma responsabilitatea pentru impactul afacerii lor pe planeta, prin utilizarea ambalajelor biodegradabile şi compostabile. În plus, toate aceste companii, care au reuşit trecerea de la plastic la ambalajele biodegradabile, şi-au crescut volumul de business, datorita experienţei complexe oferite clientilor: un mod de a mânca si de a bea mai sanatos, tot mai apreciat astăzi.

Mai bine pentru planetă înseamnă mai bine pentru clienții dumneavoastră, şi, în final,  mai bine pentru businessul dumneavoastră.

Prin parteneriatul cu noi  veți obține mult mai mult decât ambalajele Neopack, durabile de înaltă calitate, veţi obţine satisfacţia clienţilor dumneavoastră.

Pentru că  Neopack înseamnă:

 • Materii prime atent selectate

Toate întrunesc condiţiile cerute de standardul EN 13432

 • Design inovator

Produsele noastre sunt proiectate pentru a satisface nevoile zilnice ale dumneavoastră

 • Sistem de buclă închisă – economie circulară

Produsele Neopack se constituie în alternative durabile la ambalajele pentru alimente şi pentru băuturi.

Neopack  se străduiește să ‘închidă bucla’ prin recuperarea tuturor materialelor la sfârșitul ciclului de viață al produsului nostru • 100% compostabil

Toate produsele Bio-Eco au fost certificate ca fiind 100% compostabile

 • Complet personalizabil

Neopack răspunde opțiunii de personalizare bazată pe nevoile dumneavoastră specifice. Alcătuim un stoc timp de 3 luni pentru produsele personalizate pe care le comandati

Trimitem mostre gratuite înainte de a achiziţiona.

  Cart